مراحل گام به گام انحصار وراثت
 
 
مرگ یکی از وقایعی است که امور مالی و پیامدهای حقوقی به دنبال دارد. اکثر افراد اطلاعات زیادی در مورد گواهی انحصار وراثت، وصیت‌نامه و مراحل انحصار وراثت ندارند. وقتی عزیزی از دنیا می‌رود، مدیریت امور این مسئله هرگز آسان نیست و اگر شما یکی از ذی‌نفعان باشید لازم است بدانید که آیا در این شرایط به شما ارث می‌رسد یا خیر و میزان این ارثیه چقدر است.
از سوی دیگر، در صورت نداشتن گواهی انحصار وراثت امکان تقسیم اموال فرد متوفی وجود ندارد. اگرچه انجام این مراحل نیاز به صرف انرژی، زمان و هزینه دارد اما درهرصورت اگر تصمیم به دریافت سهم خود از ماترک فرد متوفی دارید لازم است این مراحل را انجام دهید. مهم است که از مراحل انحصار وراثت آگاه باشید و آن را به‌درستی انجام دهید. این امر کمک می‌کند که روند انحصار وراثت سریع‌تر انجام شود. در ادامه با مراحل گام به گام انحصار وراثت بیشتر آشنا می‌شوید.
همانطور که مطرح شد پس از مرگ یک عزیز، موضوع انحصار وراثت در میان نزدیکان فرد مطرح می‌شود. در این شرایط، لازم است وارثان فرد فوت‌شده و سهم‌الارث هریک از این افراد مشخص می‌شود که به آن به‌اصطلاح، انحصار وراثت گفته می‌شود. برای انجام کارهای قانونی تقسیم اموال فرد متوفی، نیاز به دریافت گواهی انحصار وراثت است که این موضوع جزء مراحل انحصار وراثت محسوب می‌شود. در ادامه با مراحل انحصار وراثت به ترتیب آشنا می‌شوید.
همچنین اگر پس از مطالعه مقاله با سوالاتی مواجه شدید دریافت مشاوره حقوقی ارث و میراث می‌تواند برای شما مفید باشد که اگرچه ممکن است پیدا کردن خدمات مشاوره حقوقی رایگان دشوار باشد اما دریافت خدمات مشاوره حقوقی به شما امکان می‌دهد تمام ابهامات و سوالات خود در مورد مراحل انحصار وراثت را برطرف کنید و درنتیجه طی کردن این روند برای شما آسان‌تر و کم‌چالش‌تر باشد.
بسیاری از افراد نگران زمان‌بر بودن فرایند انحصار وراثت هستند و می‌پرسند مراحل انحصار وراثت چقدر طول می‌کشد؟ لازم است بدانید طی شدن این مراحل با توجه به نیاز به انتشار درخواست انحصار وراثت در روزنامه، تقریبا حدود سه ماه زمان می‌برد. بااین‌حال، اگر ارزش ماترک فرد متوفی، کمتر از 500 میلیون ریال باشد دیگر نیازی به انتشار درخواست در روزنامه نیست و درنتیجه مراحل انحصار وراثت سریع‌تر انجام می‌شود.
درنهایت، در این مقاله با این موضوع آشنا شدید که مراحل انحصار وراثت چگونه است و مدارک انحصار وراثت برای انجام آن چیست. همانطور که مطالعه کردید فرایند انحصار وراثت می‌تواند کمی پیچیده و زمان‌بر باشد. بااین‌حال، درصورتی‌که از مراحل آن به‌خوبی آگاه باشید و مدارک لازم را به‌درستی تهیه کنید می‌توانید این فرایند را سریع‌تر و با دردسر کمتری طی کنید.
این آخرین مرحله از مراحل انجام انحصار وراثت است. بعد از انجام مراحل انحصار وراثت و دریافت گواهی آن می‌توانید درنهایت برای تقسیم ارث اقدام کنید. برای این امر، حضور تمام وراث یا وکلای آن‌ها ضروری است. شما با در دست داشتن گواهی انحصار وراثت اجازه برداشت از حساب بانکی فرد متوفی را پیدا خواهید کرد. همچنین، ملک فرد متوفی نیز به نام ورثه ثبت خواهد شد.
ذکر این نکته نیز ضروری است که در صورت باردار بودن همسر فرد متوفی، جنین نیز جزء وارثین محسوب می‌شود و در این شرایط، تا زمان تولد کودک، امکان صدور گواهی انحصار وراثت وجود ندارد. همچنین اگر وصیت‌نامه از فردی متوفی پیدا شود، فقط تا سه ماه بعد از صدور گواهی انحصار وراثت، فرصت تحویل آن به دادگاه وجود دارد. در غیر این صورت، اعتبار وصیت‌نامه از بین می‌رود. همچنین اگر فرد متوفی و وارثان، همه ساکن یک روستا باشند، نیازی به انتشار آگهی در روزنامه کثیرالانتشار وجود ندارد و تنها لازم است این آگهی یک بار در معابر عمومی روستا نصب شود.
بعد از طی کردن مراحل دریافت گواهی انحصار وراثت و صدور گواهی، دو گروه از افراد می‌توانند به این موضوع اعتراض کنند. دادستان قضایی درصورتی‌که تشخیص دهد متوفی ورثه‌ای ندارد و درخواست انحصار وراثت بی‌اساس است می‌تواند به انحصار وراثت اعتراض کند. همچنین درصورتی‌که فرد دیگری ادعا کند که وارث فرد متوفی است می‌تواند اعتراض خود به تقسیم ارث را اعلام کند. این دو گروه می‌توانند اعتراض خود را اعلام کنند و درخواست تجدیدنظر داشته باشند.مراحل گام به گام انحصار وراثت
 

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : idanito
تاریخ : شنبه 18 دی 1400